Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κάμψεις πέους ,ένα πρόβλημα που φαίνεται

Το Androplan και ο Δρ.Πέτρος Θάνος σημειώνουν πως μία ανατομική βλάβη στο πέος, όπως είναι και αυτή της κάμψης-στράβωμα, θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και τη σεξουαλική ζωή του άντρα.

Ο άνδρας όπως είναι γνωστό, δίνει μεγάλη έμφαση στην εύρυθμη σεξουαλική του λειτουργία, η οποία αντανακλά την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία. Το σεξουαλικό πρόβλημα γίνεται αισθητό και βιώνεται κυρίως σωματικά, ενώ παράλληλα έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες των γεννητικών οργάνων. Η σεξουαλική ικανοποίηση ορίζεται ως η ικανότητα της ελεύθερης διείσδυσης του πέους χωρίς την ύπαρξη στυτικής δυσλειτουργίας και χωρίς δυσμορφία ή κάμψη του πέους που εμποδίζει την ομαλή διείσδυσή του στον κόλπο της γυναίκας.

Οι κάμψεις του πέους αποτελούν μία σοβαρή παθολογική κατάσταση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική αλλά και την κοινωνική ζωή του άνδρα. Η επώδυνη στύση, η απώλεια μήκους του πέους, η δυσχέρεια κι ενίοτε η αδυναμία διείσδυσης, η επώδυνη επαφή για τη σύντροφο, η αισθητική δυσμορφία αλλά και η στυτική δυσλειτουργία αποτελούν μερικές από τις παθολογικές καταστάσεις.

Η φυσιολογική ελαστικότητα καθώς και η ανάλογη ευενδοτότητα όλων των ιστικών στρωμάτων του πέους, παίζουν σημαντικό ρόλο στο επίπεδο της στυτικής λειτουργίας, της αισθητικότητας και της σκληρότητας του πέους. Οι ιστοί θα πρέπει να εκπτυχθούν προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς στο πέος εισέρχεται το αίμα με φυσικό αποτέλεσμα την επιμήκυνση, την ανάλογη αισθητικότητα αλλά και σκληρότητά του.

Με τον όρο κάμψη πέους εννοούμε το «στράβωμα», που μπορεί να υπάρχει στο σώμα του πέους. Οι κάμψεις του πέους διακρίνονται σε συγγενείς και επίκτητες. Συγγενείς είναι οι κάμψεις εκείνες που υπάρχουν από τη γέννηση, ενώ επίκτητες είναι εκείνες που εμφανίζονται αργότερα στην ενήλικη ζωή. Συνήθως προκαλούν δυσμορφία στο πέος, που είναι εμφανής κατά τη στύση, η οποία μπορεί να είναι και επώδυνη, ιδιαίτερα στις σοβαρές κάμψεις. Μείωση του μεγέθους του πέους μπορεί επίσης να παρατηρηθεί.

Οι συγγενείς κάμψεις του πέους μπορεί να είναι πρόσθιες, πλάγιες με συχνότερη την αριστερή, σπανιότερα οπίσθιες ή μεικτές σύνθετες, δηλαδή προς τα πάνω, κάτω, προς τα δεξιά ή αριστερά με στροφή ή και χωρίς περιστροφή. Οι επίκτητες κάμψεις του πέους οφείλονται συνήθως σε τραυματισμούς του. Πολλές από αυτές σχετίζονται με τραυματισμούς που προήλθαν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή ακόμη μπορεί να συνδυαστούν και με την νόσο Peyronie.

Στο φυσιολογικό πέος οι ιστοί είναι ελαστικοί ,η στύση σκληρή και το πέος ευθειασμένο. Στις
κάμψεις βέβαια υπάρχει αναλογική ασυμμετρία-δυσμορφία στην εμφάνιση κυρίως κατά την στύση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται έλλειψη της ευενδοτότητας του ινώδους χιτώνα του πέους από την μία πλευρά, κάτι που μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε σμίκρυνση του αντίστοιχου σηραγγώδους σώματος.

Ο τραυματισμός του πέους είναι δυνατόν να προκαλέσει επίκτητη κάμψη και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αυτή σχετίζεται με τραυματισμούς οφειλόμενους στην σεξουαλική επαφή. Χαρακτηριστική παρατήρηση αποτελεί το γεγονός ανυπαρξίας επίκτητων κάμψεων πριν από την εφηβεία. Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει αναφορές τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, όμως αυτή η κατηγορία των ασθενών αποτελεί την εξαίρεση.




Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη Διδακτορική Διατριβή του κου Θάνου εδώ και σε pdf

Επισκεφθείτε επίσης το blog φίμωση και δείτε σχετικά θέματα που αφορούν τις παθήσεις του πέους όπως είναι η φίμωση πέους , ο βραχύς χαλινός , τα κονδυλώματα και άλλα καθώς επίσης και μεθόδους αποκατάστασης των προβλημάτων αυτών.Για υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Ουρολογία αλλά και την Ανδρολογία μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ στο Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα και στο Androplan

Σας προτείνουμε επίσης να δείτε τα  Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα


 



Ετικέτες

5 Διατροφικά tips για καλύτερη και σκληρότερη στύση 8 ασκήσεις που βελτιώνουν τις επιδόσεις στο σεξ Άγχος και stress ανδρική σεξουαλική διέγερση Ανδρολογικές παθήσεις ανδρολόγος Απαντήστε στον Ανδρολόγο σας βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα βασικές αρχές Βραχύς χαλινός πέους Βραχύς χαλινός πέους και επέμβαση βραχύς χαλινός Δημήτρης Παντολέων ένα πρόβλημα που φαίνετα Επίκτητες κάμψεις του πέους που δεν έχουν σχέση με την νόσο Peyronie Επιπλοκές και προβλήματα που προκύπτουν από τη στυτική δυσλειτουργία έρωτας ερωτήσεις και απαντήσεις Ερωτήσεις στον Ανδρολόγο σας Η στύση στον άντρα Η φυσιολογία της στύσης και η εκσπερμάτιση Κάμψεις πέους Κονδυλώματα και Laser αποκατάσταση Μέγεθος πέους Μεγέθυνση πέους απορίες μία χρήσιμη τεχνική για να χαλαρώνετε Νόσος Peyronie Οργανική στυτική δυσλειτουργία ουρολόγος πέος προστατίτιδα Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σεξουαλικές μας επιδόσεις σεξουαλική λειτουργία Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) στράβωμα πέους στυτική δυσλειτουργία Στυτική δυσλειτουργία και αίτια Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Στυτική δυσλειτουργία και καρδιακές παθήσεις Συγγενείς κάμψεις του πέους Συμπληρώματα διατροφής Συχνά Ανδρολογικά θέματα Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα Τα 5 βήματα της γυναίκας που “λύνουν” τα προβλήματα του άνδρα Το δυναμικό έγχρωμο Doppler του πέους στους νέους άντρες με στυτική δυσλειτουργία Το ερωτηματολόγιο της στυτικής δυσλειτουργίας IIEF-5 Υπερηχογράφημα πέους κι έγχρωμο Doppler στην στυτική δυσλειτουργία φίμωση πέους Φλεγμονές πέους Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία focus fm François Gigot de la Peyronie sex To Androplan μας προτείνει 10 λόγους για να κάνουμε σεξ